Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. close
Nízkobílkovinné těstoviny APROCEL - spirály, 250g Zobrazit větší

Nízkobílkovinné těstoviny APROCEL - spirály, 250g

NVM-3073

Nový produkt

Nízkobílkovinné těstoviny APROCEL - spirály, 250g

Více informací

Tento produkt již není na skladě

59,13 Kč

Přidat na seznam přání

Parametry

Určeno pro nízkobílkovinnou (PKU) dietuANO

Více informací

Složení výrobku

Kukuřičný škrob, upravený kukuřičný škrob, emulgátor E471, přírodní barvivo E100.

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku

  • bílkoviny: 0,40 g
  • tuky: 1,40 g
  • sacharidy: 87,70 g
  • fenylalanin: max. 20 mg

Energetická hodnota na 100 g výrobku

  • 1520 kJ

Další informace

  • trvanlivost výrobku je 8 měsíců
  • hmotnost balení je 250g
  • uchovávat v chladu a suchu
  • baleno v ochranné atmosféře
  • vyrobeno v EU

Výpis databáze éček

  • E100 - kurkumin  Turmerik i kurkumin mají své místo v tradiční asijské kuchyni. Typicky se vyskytuje v kari koření, kari pastách, vanilkových pudincích, vanilkových dezertech, žvýkačkách, jogurtech, sýrech, zmrzlinách, instantních polévkách, horčicích, nealko nápojích a margarínech. Běžně je použito ve směsích s alkoholem či polysorbáty (E432 – E463). V průmyslu najde uplatnění u barvení dřeva, laků, při výrobě papíru, mastí či vosku. U zdravého člověka nejsou známy žádné nežádoucí účinky. Může dráždit kůži. Doporučuje se nepřekračovat denní limit 0-0,5 mg na kg tělesné váhy. Je vhodné vyhýbat se jeho konzumaci při jaterních a žlučníkových problémech, v těhotenství a dále při poruchách srážlivosti krve nebo při problémech s početím. V některých případech byla prokázána účinnost extraktu na štítnou žlázu prasat. Snižuje hladinu cholesterolu, působí protinádorově a protizánětlivě. Snižuje riziko vzniku srdečního selhání. Podporuje trávení.
  • E 471 - Mono a diglyceridy mastných kyselin Jde o nejčastěji používané stabilizátory a emulgátory – nacházejí se v pekařských výrobcích, cukrovinkách, mražených dezertech, slaném pečivu, margarínech, ztuženém tuku, majonézách, sušeném mléku, práškové smetaně, čokoládě, žvýkačkách, masových pomazánkách, instantních polévkách a vitamínových tabletách. Mono- a diglyceridy mastných kyselin jsou součástí běžných tuků – triglyceridů a mohou vznikat samovolně při úpravě potravin. Nemají žádné zásadní negativní účinky a lze je považovat za přirozenou součást potravy. Pouze při nadměrném příjmu nasycených mastných kyselin může dojít ke zvýšení hladiny cholesterolu v krvi. Diglyceridy mastných kyselin jsou podle některých zdrojů neustále důsledně testovány kvůli svým možným mutagenním, teratogenním a subakutním účinkům a také kvůli možnému vlivu na lidskou reprodukci. Těmto látkám by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že se jedná o substance pocházející ze živočišných tuků. Tyto látky jsou v ČR i v USA povoleny jako běžná součást většiny potravin a mohou se dokonce v omezeném množství přidávat i do mléčné kojenecké výživy.

APROCEL® je registrovaná ochranná známka pro nízkobílkovinné těstoviny.

Recenze

Napsat recenzi

Nízkobílkovinné těstoviny APROCEL - spirály, 250g

Nízkobílkovinné těstoviny APROCEL - spirály, 250g

Nízkobílkovinné těstoviny APROCEL - spirály, 250g

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: