Kombucha - násada (kultura), sklo, 150 ml

Neohodnoceno
 
 

Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.

Dostupnost Skladem (>3 ks)
125 Kč    
Kód produktu DS_STEV-0839
Značka Stevikom
Kategorie Nápoje
 

Kombucha je přírodně šumivý fermentovaný nápoj, který vzniká z oslazeného černého či zeleného čaje, díky prospěšnému soužití bakterii a kvasinek nazývané taktéž SCOBY.

Složení: kombucha kultura.

Alergeny: zvýrazněny

Skladování:  nevystavujte teplotě nad 30°C.

Kombucha je přírodně šumivý fermentovaný nápoj, který vzniká z oslazeného černého či zeleného čaje, díky prospěšnému soužití bakterii a kvasinek nazývané taktéž SCOBY.

Příprava - postup:

Kombucha se nejlépe připravuje ve skleněné nádobě s velkým hrdlem (např. sklenice) o objemu 1-2L. Na 1L vody budeme potřebovat 80g cukru (tj. 160g/2L) a 4g (tj. 8g/2L) sypaného, černého či zeleného čaje. Kombuchu je také možné připravit ze sáčkového černého či zeleného čaje, pro výslednou kvalitu se doporučuje však sypaný. 

 1. Uvařte požadované množství vody, vylouhujte černý či zelený čaj, nalijte do finální nádoby a nechte vychladnout.

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem či čistou utěrkou, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21-24 °C  a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7-20 dnů.

4. Po odkvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

6. Celý proces opakujte.

Kombucha by měla být po dobu kvašení ve stinné místnosti bez výparů či kouře, ovlivňuje to její výslednou chuť. Pro výluh kombuchy lze použít i různé druhy bylin.

Hmotnost 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: