Bramborové cukroví - na sladko

  

Bramborové cukroví – na sladko
250 g brambory uvařené ve slupce
250 g  mouka Lofenyl
250 g ztužený tuk (Omega)
jahodová marmeláda(nebo dle chuti) 
1 lžička  rum
cukr moučka a vanilkový na posypání
(28 mg PHE/100 g)

 

Příprava: 

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mouku Lofenyl a nastrouhaný ztužený tuk. Všechny suroviny zpracujeme v hladké jemné těsto. Na vále posypaném moukou Lofenyl těsto rozválíme na placku silnou asi 3 – 4 mm a vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené cukroví rozmístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 170°C – dokud nezrůžoví. Upečené kousky necháme vychladnout. Zatím rozmícháme marmeládu s troškou rumu, aby se lépe roztírala a hezky voněla. Polovinu kousků potřeme a druhou polovinou je přiklopíme. Pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.