Bramborové cukroví – na sladko |
250 g | brambory uvařené ve slupce |
250 g | mouka Lofenyl |
250 g | ztužený tuk (Omega) |
jahodová marmeláda(nebo dle chuti) | |
1 lžička | rum |
cukr moučka a vanilkový na posypání | |
(28 mg PHE/100 g) |
Příprava:
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mouku Lofenyl a nastrouhaný ztužený tuk. Všechny suroviny zpracujeme v hladké jemné těsto. Na vále posypaném moukou Lofenyl těsto rozválíme na placku silnou asi 3 – 4 mm a vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené cukroví rozmístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 170°C – dokud nezrůžoví. Upečené kousky necháme vychladnout. Zatím rozmícháme marmeládu s troškou rumu, aby se lépe roztírala a hezky voněla. Polovinu kousků potřeme a druhou polovinou je přiklopíme. Pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.