Bio Agaranta, 18 g
Popis
Složení: želírující látka: Agar Agar*, šípková mouka*, okyselovač: tartrát draselný
*z kontrolovaného ekologického pěstování
Charakteristika:
Agar je přírodní polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách. Je průhledný, bez chuti a bez zápachu, rozpustný v horké vodě. Díky své vysoké gelující schopnosti se používá jako náhražka želatiny a jako zahušťovadlo nebo stabilizátor.
Použití:
Agar se používá především jako želatinový prostředek, který je oproti želatině stálý i za vyšších teplot. Díky této vlastnosti je agar velmi vhodný jako zahušťovadlo vytvářející s dalšími hydrokoloidními gely stálé gelovité produkty. Dále se používá jako stabilizátor, emulgátor a želírující látka. Přidává se do pekařských výrobků, k zahuštění krémů, ale i do nápojů, zmrzlin, mražených vaječných krémů, ovocných dření, sněhového pečiva, cukrových polev, cukrovinek, uměle přislazovaných želé a zavařenin. Uplatňuje se při výrobě tavených sýrů, masných a mléčných výrobků.
Agar se získává z červených mořských řas v oblastech Japonska, Nového Zélandu a Indie.
Obsah balení: papírový sáček, 18 g
Z obsahu jednoho balení připravíte 1,5 litru hotové směsi (na 1 porci je zapotřebí 6 g směsi).
Upozornění: nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu od výrobce.
Návod k přípravě je uveden na obalu.
Skladujte na suchém a chladném místě.
Vyrobeno v Německu.
Hmotnost | 0.03 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.